1. Безперечним чемпіоном за кількістю різноманітних висотних будівель єНью-Йорк. Його головні вулиці нагадують ущелини, глибоко врізані міжвисокими, як вежі, будинками. Вони закривають небо, і вгорі видно лише невелику блакитну смужку.

2. Народилися ці чудові споруди не в Нью-Йорку, а в Чикаго більше 100 років тому. Першим прародичем хмарочосів була будівля страхової спілки. Спочатку вона мало 10 поверхів, пізнішебуло надбудовано ще два.

3. Хмарочосами вважаються будівлі не менше 150 метрів у висоту.

4.  На сьогоднішній день найбільшим хмарочосом є Бурдж Халіфа (Вежа Халіфа) в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Його висота становить 828 м, акількість поверхів — 162.

5.  Таке чудо як хмарочос, не стало б можливим без винаходу сталевого каркасу. Збірка сталевого каркасу будівлі – найнебезпечніша і складна частина будівництва. Саме якість і швидкість збірки каркаса визначає, чи буде проект реалізований в строк і в рамках бюджету.

6. Бурдж Халіфа є енергетично самодостатньою будівлею — хмарочос завжди забезпечений електроенергією завдяки 61-метровій вітровій турбіні і величезною кількістю сонячних батарей, що займає 15 000 м2.

7. У 2011 році, кількість будівель, висотою понад 150 метрів, налічувала близько 2500.